Suppen: Alles Wat Je Moet Weten Over Stand-up Paddle

Published Oct 30, 20
5 min read

Stand Up Paddle? - Wat Is Suppen En Waar Kan Je Het Doen?Nog eens: Er is geen goed en slecht. Het is alleen belangrijk wat de surfer het lekkerst vindt! Voordat je informatie kunt gaan verzamelen welk board je gaat kopen moet je bepalen op wat voor een niveau je surft. Hier is het heel belangrijk dat je eerlijk tegen jezelf bent! Schat je jezelf fout in dan kan het gebeuren dat je een absoluut verkeerd board koopt en al snel geen zin meer hebt om te surfen.

Bij Hart Beach Surfshop hebben wij enthousiaste en gespecialiseerde medewerkers die je altijd graag advies geven als je op zoek bent naar een board. Ben je beginner; intermediate of advanced? Je hebt nog nooit of alleen maar een paar keer gesurft en de ‘stoke’ heeft jou te pakken. Je wilt heel graag doorgaan met surfen en zo snel mogelijk beter worden - SUP accessoire.

Supboard Kopen - Kopen & Advies

Jobe Desna 10.0 Inflatable Paddle Board Packageoutdoorxl.nlEen SUP board kopen, welke SUP uitrusting heb je nodig? The Hikethehike.nl


Dit geeft je board meer drijfvermogen (aangegeven in liters) en maakt het peddelen en golven pakken een stuk makkelijker. Dit is belangrijk omdat: “Wie geen golven pakt, die leert ook niet surfen!” Hierbij betekent het niet dat je altijd voor een longboard moet gaan. Vroeger was dat wel zo maar tegenwoordig zijn boards iets breder en dikker wat een iets korter board een heel hoog volume geeft.

De groene golf (ongebroken gedeelte van de golf) schuin af surfen is geen probleem meer voor je en je bent al bezig met je eerste kleine floaters en turns. Nu is de tijd gekomen om de volgende stap aan te gaan!Je hebt nu een board nodig wat wel nog iets meer volume heeft maar duidelijk korter is dan wat je tot nu toe gewend bent.

Sup Board Aankoopgids Voor Beginners

Deze boards hebben het voordeel dat ze dezelfde lengtes zoals shortboards hebben, maar doordat ze wijder en dikker zijn hebben ze nog een vrij hoog volume. Zo is de stap van een Mini Malibu/Funboard niet te groot. Natuurlijk is het de eerste sessies met een kleiner board even wennen maar zodra je de eerste golf pakt zul je gelijk merken hoeveel makkelijker het is je board te draaien.

Floaters en turns zijn geen probleem meer en je focus ligt erop nog radicaler te surfen. Ben je zo ver dan moet je duidelijk meer naar de kleine details kijken van je board. Surfers op dit niveau hebben vaak ook meer dan 1 board nodig. Zij hebben een “quiver”. Deze bestaat uit diverse boards voor verschillende omstandigheden.

Supboards Kopen? Ruime Keus!

Bij deze boards komt het sterk op de voorkeur van de surfers aan - Stand up paddle accessoires. Hoe scherp moet de rails zijn en hoe lang blijven ze scherp? Hoe zit het met de entry en de tail rocker? Welke vin-setup zet je eronder en voor welke maat en materiaal vinnen ga je?Stuk voor stuk ingewikkelde vragen waar je niet zomaar antwoord op kan geven.

Hebben jullie vragen hierover dan kunnen jullie altijd in de Hart Beach Surfshop langs komen of ons online in de chat, via telefoon of via onze email vragen :) Natuurlijk is het ook belangrijk naar je lengte en je gewicht te kijken. Ben je tien jaar oud en weegt 45 kilo dan moet je natuurlijk niet een reuze groot funboard kopen.

Suppen, De Ultieme Uitleg Over Peddelsurfen -

Dit zijn kleine dingen waar je op moet letten. Het beste vraag je hier altijd een deskundige advies. Dat kan bij ons online in de chat of lekker gezellig in de winkel face-to-face! Verder moet je jezelf vragen wat je wilt bereiken? Welke kant wil je opgaan met je surfen? Vind je het klassieke longboarden mooi (zoals in de video bij “Longboards”) of wil je liever een radicale shortboarder worden?Weet je dat je graag wilt longboarden dan kun je het beste gelijk een longboard aanschaffen.

Vinnen is een heel erg complex thema. Hierbij willen wij alleen wat standaard informatie geven en niet te veel over kleine details praten. Deze informatie gaat je helpen goede basiskennissen over vinnen te verkrijgen. Bij de thruster zitten er drie vinnen onder het board. Deze setup geeft je de ideale mix tussen snelheid en manoeuvreerbaarheid.

Tips Sup Board Kopen, Alle Q&a Op Een Rij

Voor de normale surfer is dit ook wat wij het meeste aanraden. De perfecte mix voor alle omstandigheden. De quad fin setup betekent dat er vier vinnen onder het board zitten. Deze setup zorgt voor meer snelheid maar het board is natuurlijk ook wat minder los. Deze setup wordt niet erg veel gebruikt.

Deze setup van alleen maar twee vinnen vind je vooral onder retro boards. Het maakt je board erg los en wendbaar. Vinnen hebben de maten S, M en L. Hierbij beslis je welke maat het beste voor je board is en voor je gewicht en lengte. Standaard vinnen zijn gemaakt van plastic.

Stand Up Paddle? - Wat Is Suppen En Waar Kan Je Het Doen?

Maar natuurlijk zijn er ook nog vinnen van andere materialen. Als je duidelijk duurdere vinnen ziet dan zijn deze van een bijzonder materiaal gemaakt zoals bijvoorbeeld carbon en zijn duidelijk sterker en lichter dan een standaard vin. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Bekijk hier alle vinnen bij Hart Beach Surfshop.

Wij adviseren dat je een leash altijd in een surfwinkel gaat kopen zodat je een echte surf-leash krijgt van een merk wat ervaring heeft in het maken van surf-leashes. Want niks is vervelender dan een leash die om je benen heen zit tijdens het surfen. Het is belangrijk dat je leash de juiste lengte heeft.

Sup Shop - Stand Up Paddling Shop

Is de leash te kort dan wordt het heel gevaarlijk voor jezelf. Het beste is om een leash te kopen die ongeveer dezelfde lengte heeft als het surfboard. Verder verschillen leashes in dikte. Normaal gesproken zijn langere leashes ook wat dikker omdat langere boards natuurlijk ook zwaarder zijn. Bij kortere leashes heb je ook de zogenoemde competition leashes.

Natuurlijk zijn deze dunnere leashes ook een stuk minder duurzaam. Als aanrader adviseren wij altijd ervoor te zorgen dat je leash een (double) swivel heeft. Een swivel is een draai mechanisme dat voorkomt dat de leash zich om je benen heen draait en je dan hindert een golf te surfen.

Navigation

Home

Latest Posts

ZERO23 Health Studios - Personal Training

Published Feb 18, 22
6 min read

personal trainer santpoort

Published Feb 02, 22
7 min read

personal trainer trainmore

Published Jan 11, 22
6 min read